Početna  //  Novosti  //  Svečano dodijeljene potvrde o završenoj obuci iz Refleksologije
Srijeda, 13 Srpanj 2016 07:44
Veličina slova
altalt
12.07.2016.g. u prostorijama TMP-a Društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica d.o.o Sarajevo svečano su dodijeljene potvrde o završenoj obuci iz Refleksologije. Radi se obuci realiziranoj u okviru Projekta koji predstavlja saradnju TMP-a i GIZ (Deutsche Gesellschaft fur internationale Zusammenarbeit) Projekta €žPodrška obrazovanju odraslih.
 
alt
 
alt
alt
Obuku su provodila 2 doktora specijalista fizijatra i 1 certificirani trener iz oblasti refleksologije sa završenim studijom iz ove oblasti. Obuka je uključivala 7 zaposlenih fizioterapeuta u TMP-u i 7 koji nisu zaposleni u TMP-u a htjeli su da pršire svoja znanja. Ova obuka je prvenstveno organizovana iz razloga da fizioterapeuti steknu nova znanja i konkurentsku prednost u odnosu na ostale salone što je u skladu sa principima po kojima TMP razvija svoje djelatnosti, a to su konstano usavršavanje svojih zaposlenih i omogućavanje sticanja novih znanja, a sve u cilju jačanja pozicije svojih zaposlenih na tržištu rada i ostvarivanja konkurenstke prednosti u odnosu na konkurenciju. Ova obuka je jednako korisna i za polaznike koji nisu zaposleni u TMP-u jer se na najbolji način osposobljavaju za tržište rada, kroz mogućnost pružanja specifičnih usluga u okviru fizioterapije.
 
Refleksologija je drevna metoda liječenja, samoozdravljenja i aktivacije iscjeljujućih procesa u tijelu, kako fizičkog tako i psihičkog stanja. Razvoj refleksologije je počeo prije 5000 godina. Refleksologija podrazumijeva tretiranje stimulativnih specifičnih zona i meridijana na stopalima, a povremeno rukama i licu u cilju poboljšanja konkretnih medicinskih stanja na koji način razne tegobe i simptomi mogu biti tretirani na siguran i neinvazivan način.
 
Na kraju obuke organiziran je ispit koji se sastojao iz dva dijela i to teoretskog i praktičnog koji su svi polaznici uspješno položili, a svečano uručivanje potvrda organizovano je 12.07.2016.g. koje povrde je polaznicima uručio predstavnik Giza.
 
TMP d.o.o Sarajevo će i dalje nastaviti raditi na konstatnim edukacijama kako svojih uspolenika tako i svih ostali interesanata.
Powered by Web Agency
 

Djelatnosti

Nazad Dalje

Pržionica kafe

Pržionica kafe

Mi nabavljamo najbolju sirovu kafu ponuđenu na našem tržištu kako po sorti tako i po...

Pročitaj sve...

Multimedijalna sala

Multimedijalna sala

Multimedijalna,dvodijelna, višenamjenska, tehnički dobro opremljena sala pogodna je za organiziranje konferencija, seminara, okruglih stolova, kurseva,...

Pročitaj sve...

Pakirnica

Pakirnica

Na 2 mašine za pakovanje ugostiteljskog šećera u našoj pakirnici pakuje se šećer u 2...

Pročitaj sve...

Salon fizioterapeutskih usluga

Salon fizioterapeutskih usluga

Posjetite nas i učinite korisnu stvar za Vaše tjelesno i duševno zdravlje. Zanimanje fizioterapeut u...

Pročitaj sve...

Linija za proizvodnju salveta

Linija za proizvodnju salveta

Papirne salvete dimenzija 33x 30 koje plasiramo u restorane, prodavnice, pizzerie, fast foodove hotele i...

Pročitaj sve...

Prodavnica

Prodavnica

Neposredno uz ulicu Ramiza Salčina nalazi se montažni objekat koji je i prije rata služio...

Pročitaj sve...

Štamparija

Štamparija

Štamparija TMP je počela prvobitno sa jednim kopir aparatom koji je bio u funkciji na...

Pročitaj sve...

Restoran sa ljetnom terasom

Restoran sa ljetnom terasom

U mirnom i bezbjednom dijelu Nedžarića uz ulice Ramiza Salčina i Aleja Bosne Srebrene u...

Pročitaj sve...