Početna  //  Projekti  //  Aktuelni
Aktuelni projekti
PDF
Ispis
E-mail
Veličina slova

U saradnji sa fondacijom ODRAZ  2004. godine realizirali smo projekat  pokretanja rada pakirnice praškastih i zrnastih proizvoda.
Zahvaljujući programima Federalnog Ministarstva Razvoja Poduzetništva i Obrta i iskazanom razumjevanju specifičnih potreba slijepih ljudi, u 2007. i 2008.  godini u okviru programa „Opstanak i rast subjekata malog gospodarstva“ dodjeljena su nam  novčana sredstva  sa kojima smo u priličnoj mjeri adaptirali i opremili prostor za klub osoba sa invaliditetom i uredili  multimedijalnu salu, a sve u sklopu našeg projekta „Otvaranje Centra za rehabilitaciju, edukaciju i informisanje“ .

U periodu od 2004 -2011. godine u saradnji sa  ,,JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo,, i  Federalnim zavodom za zapošljavanje realizirali smo niz programa zapošljavanja osoba sa invaliditetom ,zapošljavanja pripravnika, program ,,Posao za sve,,  i zapošljavanja mladih bez radnog iskustva. .

Također smo učestvovali u realizaciji  programa  Javni radovi 2008. 2009. 2010. i 2011. god. koje je finansirala JU Služba za zapošljavanje Kantona Sarajevo.
U cilju veće stope zaposlenosti osoba sa invaliditetom u saradnji sa PIU SESER (Jedinica za implementaciju projekata socio-ekonomske podrške, obuke i prezapošljavanja ) u 2008. i 2009. godini kroz posao smo rehabilitirali  osobe sa invaliditetom.
Također u partnerstvu sa nevladinim sektorom organizirali smo niz konferencija, okruglih stolova i seminara iz oblasti ljudskih prava sa posebnim fokusom na osobe sa invaliditetom.
Posebnu saradnju ističemo sa Centrom za razvoj i podršku Tuzla, Nezavisnim biroom za humanitarna pitanja (IBHI) BiH, Savezom civilnih žrtava rata BiH, Koordinacionim odborom udruženja osoba sa invaliditetom Kantona Sarajevo, Vijećem organizacija civilnih invalida F BiH, Savezom slijepih FBiH, Centrom za obrazovanje slijepe djece i omladine, Udruženjem slijepih Kantona Sarajevo, Udruženjem slijepih građana u BiH i Sportskim društvom slijepih i slabovidnih Kantona Sarajevo .xx

Powered by Web Agency
 

Zadnje novosti

Nazad Dalje

Kovači vlastite sreće

Kovači vlastite sreće

Slijepa i slabovidna lica, ali i druge osobe sa invaliditetom, svojim rukama su sebi napravili...

Pročitaj sve...

Održana Konferencija"Izazovi u radu priv…

Održana Konferencija

Dana, 06.12.2016.g. se u organizaciji Udruženja privrednih društava za zapošljavanje i profesionalnu rehabilitaciju osoba sa...

Pročitaj sve...

Osobe s invaliditetom teško do tendera

Osobe s invaliditetom teško do tendera

Proizvodi i usluge firmi koje zapošljavaju osobe s invaliditetom teško prolaze na tenderima u Bosni...

Pročitaj sve...

Domaćini konferenciji "Zapošljavanje oso…

13.oktobra 2016.g. smo imali čast biti domaćini održavanja konferencije pod nazivom "Zapošljavanje osoba sa invaliditetom"....

Pročitaj sve...

TERAPIJA UDARNIM VALOM U SALONU FIZIOTER…

Ponuda salona fizioterapeustkih usluga je obogaćena uslugom terapije udarnim valom. Udarni val, terapija udarnim valom...

Pročitaj sve...

Svečano dodijeljene potvrde o završenoj …

Svečano dodijeljene potvrde o završenoj obuci iz Refleksologije

12.07.2016.g. u prostorijama TMP-a Društva za zapošljavanje slijepih i slabovidnih lica d.o.o Sarajevo svečano su...

Pročitaj sve...